Dosta!

Pitanje za ministra

Jednom nedeljno, petkom, nadam se da im nije mnogo, a i ima se vremena za razmišljanje o odgovorima tokom vikenda. Da ne bude posle „Nismo stigli.“ Može se makar nedeljnom posle ručka jedno petnaest minuta razmišljati, valjda. Neću ja puno ni komplikovano, znam da su prezauzeti, pa da im ne remetim duševni ni bilo koji drugi mir, ako ga imaju.

Prvi na dnevnom redu za zapitkivanje gospodin Tomica Milosavljević, ministar zdravlja ovdašnji.

nije odgovoran

Bez vređanja molim. Napisaću ja ukratko dnevnik uvreda svih građana Srbije, a ko ima šta da doda, samo neka izvoli. Da se ne rasplinjavam, zakačiću samo najsvežije.

–          Građani ove zemlje čekaju mesecima na specijalističke preglede. I sve ostale. Rekao da će rešiti. Dobro. Pozdravljam. Ali sam prekjuče zakazala osobi oboleloj od tumora pregled kod specijaliste za 26. avgust, jer nije hitno, kažu. Recite molim Vas onom ko ima tumor da to nije hitno. Jedna druga osoba uspela je da zakaže magnetnu rezonancu za četiri aneurizme u glavi u najkraćem mogućem roku – svega četrdesetak dana će čekati, pa ako u mozgu nešto pukne – kak’e veze ima, jedan manje.

–          Afera sa firmom „Novartis“ nije novitet, ama baš nikakav. Milion vakcina za potrebe (ako ih je uopšte bilo) građana Srbije proti virusa AH1N1 plaćeno je ovoj firmi osam evra po dozi. Hrvati su istu vakcinu istom dobavljaču plaćali 6.47 evra. Kada se shvatilo da je odziv građana slab, ministar nije želeo da obustavi nabavku vakcine. Da li je bilo korupcije? Ne znam. Samo da pitam: Gde su naši novci? A?

–          Oktobra 2009. godine osmoro ljudi je uhapšeno zbog afera u beogradskom zdravstvu. Direktori bolnica oštetili su budžet za 65 miliona dinara. Ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević izjavio je tom prilikom da je zabrinut i rezigniran. ‘Ajde?

–          O odvratnosti informacije da su pacijentima, i odraslim i deci, davane i trostruke doze citostatika da bi se namakle pare nemam želudac da govorim.

–          O ovome je već sve rečeno. I sve se u ovoj zemlji zna. Samo se ne zna sledeće:

Kada firma propada i poslovođe kradu, i pronevere se pare, direktor se smenjuje, il’ podnese ostavku k’o čovek.

Kada se deca odaju porocima, odu stranputicom, kradu, drogiraju se, završavaju u zatvoru, to je odgovornost roditelja i njihov neuspeh.

Svi to znaju osim Tomice:

Ministar Tomica Milosavljević izjavio je kako su zahtevi pojedinih opozicionih stranaka da on podnese ostavku destruktivni i da ministar zdravlja ne može biti odgovoran za postupanje svakog pojedinca u zdravstvenom sistemu. “ – Izvor – RTS

Nisam odgovoran za svaku glupost
Ministar Milosavljević napominje da neće dati ostavku jer „ne može da bude odgovoran za sve što se dešava u zdravstvu”.
– Što me ne smene u Skupštini? Neka pokrenu zahtev za moju smenu. Ne može ministar zdravlja da bude odgovoran za svaku pojedinačnu glupost – kaže ministar za „Blic”.

Nestranačko, građansko, obično, najobičnije pitanje za ministra Milosavljevića:

Šta, pobogu, treba da se desi

da bi ste se Vi kao ministar osetili odgovornim

i već jednom podneli ostavku?

Advertisements

About shaputalica
Mnooogo glasno šapuće

3 Responses to Dosta!

  1. Charolija says:

    Treba da mu se desi gomila ljutih, poniženih, gnevnih građana ove Srbije, koji znaju šta više neće da trpe.

  2. Pingback: Lekarska sujeta

  3. RANKO TODOROVIC says:

    STA DA RADI COVEK KADA NEMA MORALA I NE OSECA MORALNU ODGOVORNOST. . A KOLIKO PRIMECUJEM NI SVI NASI ZDRAVSTVENI RADNICI. SAMO CUTE I UBIJAJU I PLJACKAKU. VOLE NOVAC, POTREBNO JE POD HITNO NESTO DA SE PREDUZME OVE UBICE I NEZNALICE UBIJAJU NASE NAJMILIJE, I POSLE NE PREIZANJU KRIVICU. NIKOGA NE KONTROLISU, TTAKO DA JE U ZDRAVSTVU POSTI JAVASLUK I HAOS. OGROMAN NOVAC TRIOSE I PLJACKAJU, A UBIJAJU NASE CLANOVE PORODICE. TAKO JE MNASTRADALA I MOJA POKOJNA SUPRUGA GORDANA TODOROVIC, LECILE SU JE NEZNALICE IZ NAJBOLJEG ZC STUDENICA I KC KRAGUJEVAC GE JE I PREMINULA. SVE OVE UBICE TREBA DA GORE U PAKLU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: