Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica – Walter

Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica – Walter

I ako su ovu akciju pokrenuli blogeri, mislim da ona treba da poprimi malo sire razmere i nadam se da ce na sve ovo reagovati i oni “klasicni” mediji i “prijatelji” sa Facebook-a i svi oni koji na neki nacin dodju do ove akcije.

Svi smo svesni kakvo je stanje u nasem zdravstvu i kakve sve neprijatnosti dozivljavamo kad odemo kod lekara zbog nejobicnije kijavice a mozete li da zamislite kako se osecaju oni sa nekim tezim bolestima kojima je pomoc zaista neophodna. Pocnimo od nepreglednih salterskih redova, krajnje neljubaznog medicinskog osoblja, lekara na koje cekate i po nekoliko sati da se smiluju i pojave na svojim radnim mestima… pa sve do slucajeva gde vam se otvoreno trazi novac za ono sto vam zakonski i moralno pripada.

Godinama u nazad slusamo razne gadosti koje s vremena na vreme isplivaju u javnost a tice se lekara i medicinskih ustanova. Ono sto je prelilo i onako prepunu casu jeste poslednja afera u institutu za onkologiju gde su lekari prepisivali duple doze citostatika da bi se povecala njihova prodaja. Ako na sve to dodamo da su umesani i ljudi sa pedijatrijskog odeljenja ovog instituta i da su samim tim ugrozena i nasa deca, onda je zaista doslo vreme da neko reaguje.

A ko treba da reaguje?

Trebalo bi da to bude ministar zdravlja Tomica Milosavljevic. Medjutim gospodin ministar posle svake afere, a do sad ih je bilo previse, kaze da se radi o usamljenim slucajevima. Gospodine ministre, da je u pitanju usamljeni slucaj ne bi se svakih nedelju dana pojavila neka nova bljuvotina u vasem resoru i vase ime se ne bi svakodnevno spominjalo i provlacilo po novinama, televiziji i internetu.

Neka ostane da vi nemate pojma o ovim slucajevima. Neka ostane da niste umesani i da to rade neke druge barabe ali onda barem priznajte da ste nesposobni da obavljate funkciju ministra i da niste u stanju da sve probleme u nasem zdravstvu, koje za osam godina vaseg bitisanja u Vladi Srbije konstantno propada, resite pravovremeno. Priznajte to i dostojanstveno izvadite dupe iz ministarske fotelje i podnesite ostavku. Ako vam je ipak ta fotelja previse srasla za dupe i niste u stanju da je sami odstranite, obratite se nekom hirurgu koji ce to uraditi za vas. Siguran sam da i medju njima ima onih koji bi vam rado videli ledja.

Kad nece ministar i Vlada Srbije onda moramo da reagujemo mi!!! Odvojite deset minuta vaseg vremena i pomognite da se djubre konacno pocisti. “Ovo je nesto sto se tice svih nas, ne samo pojedinaca, jer svi kad tad dodemo u situaciju da imamo problema sa zdravljem i posla sa zdravstvom.”
Ucestvovanje u akciji:

Svi oni koji dele misljenje da Tomica Milosavljevic treba da da ostavku ili da bude smenjen, moze da da svoj doprinos tako sto ce napisati jedan tekst vezan za ovu temu. Procitajte uputstvo za ucestvovanje u ovoj akciji i potpisite peticiju za smenu ministra zdravlja Tomice Milosavljevica.

Centralni blog ove akcije se nalazi na adresi https://ostavka.wordpress.com/

Ako nemate svoj blog ili ne zelite da se vase ime pojavljuje u svemu ovome a zelite da ucestvujete i imate sta da kazete, posaljite mejl ili me na neki nacin kontaktirajte i ja cu sa zadovoljstvom vas tekst da objavim(anonimno) i na taj nacin dam jos malo doprinosa ovoj akciji.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: