“Laki je malo nervozan” – Ministar se izvinio zbog nervoznih nastupa

Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, izvinio se juče predstavnicima medicinskih udruženja i medija zbog svojih „nervoznih nastupa“ vezanim za policijsku akciju „Kraba“ u kojoj su uhapšeni lekari Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i predstavnici farmaceutskih kuća zbog primanja i davanja mita.

– Koristim ovu priliku da se lično izvinim za pojedine sopstvene nervozne nastupe. Razlog tome jeste to što sam čovek koji se istinski bori da se popravi situacija u zdravstvu i u jednom trenutku mi se činilo ne samo da to niko ne uvažava, nego da ni ne želi da razume – kazao je ministar na tribini „Afera kraba: Lekcija za novinare, lekare i policiju“.

Ovaj skup organizovalo je Udruženje novinara Srbije (UNS) u cilju poboljšanja komunikacije između predstavnika države, lekara i novinara, da bi se izbegao senzacionalizam i podizanje panike kada je reč o zdravstvenim temama.

Međutim, najviše se govorilo o novinarima i šta su oni tih dana pisali, pa je tako u drugom planu ostala činjenica da su ugledni lekari u srpskom zdravstvu uzimali mito i na taj način poljuljali poverenje u zdravstveni sistem. Ipak, na tribini je zaključeno da novinari i lekari poslednji saznaju za afere u zdravstvu i da je ključna uloga države, policije i sudova.

Pozivu se jedno nisu odazvali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a sem predstavnika Ministarstva zdravlja tribini su prisustvovali predstavnici Etičkog saveta lekara, Srpskog lekarskog društva, Lekarske komore Srbije, Odbora za zdravstvo i porodicu Skupštine Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju i medija.

Izvor: Blic S. T. | 15. 07. 2010.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: